Обсяг молдавського експорту в країни ЄС виріс до 65%

Обсяг молдавського експорту в країни ЄС виріс до 65%

Укрінформ
Загальний обсяг експортних поставок вироблених в Молдові товарів і послуг на ринки країн Євросоюзу досяг позначки 65%, в той час як обсяг експорту в країни СНД становить 19%.

Такі дані оприлюднило Міністерство економіки та інфраструктури Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Згідно з оприлюдненими даними, в 2017 році молдавський експорт зріс майже на 19% (понад 380 мільйонів доларів) у порівнянні з 2016 роком. Найбільше зростання експортних поставок зареєстровано у сфері виробництва плодоовочевої продукції (показники росту склали близько 46%).

У зв'язку з цим, експерти Міністерства економіки та інфраструктури переконані, що одним з головних чинників зростання експортних поставок молдавської продукції стали сприятливі в 2017 році кліматичні умови для розвитку агропромислового сектору.

Читайте також: ЄС дасть Молдові 43 млн євро на енергетику і якісну питну воду

Відомо також, що трохи більше 4% товарів Молдова поставляє в Туреччину, близько 2% - до Швейцарії та трохи менше 1% - в Китай.

Оприлюднено також дані про імпортні поставки до Молдови: майже половина імпорту становлять товари, що постачаються з країн ЄС, в той час як поставки з країн СНД складають лише 25% із загального обсягу імпорту. Імпорт товарів з Китаю знаходиться на позначці 10,5%, з Туреччини імпортуються 6,3% товарів, а з США – близько 1,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-