Нафта продовжує зростання на тлі тривалого послаблення долара

Нафта продовжує зростання на тлі тривалого послаблення долара

Укрінформ
Ціни на нафту в п'ятницю зростають на тлі тривалого послаблення американської валюти, при цьому зростання обмежене побоюваннями з приводу зростання видобутку сировини у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ціна квітневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,41 (0,64%) - до $64,74 за барель. WTI з постачанням у березні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,41 (0,67%) - до $61,75 за барель.

Долар знижується п'яту сесію поспіль щодо інших провідних валют. Доларовий індекс ICE знизився в п'ятницю на 0,4%. Послаблення долара є сприятливим чинником для сировинних активів, ціни яких номиновані в американській валюті, оскільки знижує вартість цих активів для держателів інших валют.

"Нафтові (ціни - ред.) отримують підтримку за рахунок відновлення світових бірж і слабкого долара, але зростання обмежене через прогноз зі зростання видобутку у США", - наводить агентство Рейтер думку старшого економіста Mitsubishi UFJ Research and Consulting в Токіо Томомісі Акути (Tomomichi Akuta).

Читайте також: "Нафтогаз" наступного місяця зменшить ціну на газ для промисловості

Раніше цього місяця біржі опинилися під великим тиском на побоюваннях з приводу зростання доходності американських держоблігацій і можливості прискорення зростання ставки ФРС. Поступово світові біржі повернулися до зростання, при цьому долар дешевшає до основних світових валют до мінімуму з кінця 2014 року.

Багато ринків Азії закриті в п'ятницю у зв'язку зі святкуванням нового року за місячним календарем. Так, не працюють ринки Китаю, Гонконгу і Південної Кореї, що призвело до низького обсягу торгів.

Пізніше в п'ятницю учасники ринку чекають статистику від американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE). Згідно з даними BHGE, за тиждень по 9 лютого кількість нафтових бурових установок у США підскочила на 26 штук, або на 3,4%, до 791 одиниці. Кількість газодобувних установок зросла за той самий тиждень на три одиниці, або на 1,7%, до 184 штук. Таким чином, загальна кількість бурових установок у США зросла одразу на 29 штук.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 64,53 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,50 долара за барель, що на 17 центів вище рівня закриття торгів ($64,33).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-