Земля

Земля "Родовід Банку": Мін'юст розкрив подробиці рейдерської схеми

Укрінформ
Антирейдерська комісія Міністерства юстиції України повернула у власність АТ "Родовід Банк" 113 га землі у Києві, які були незаконно відчужені. Тим самим Комісія запобігла нанесенню збитків державі на суму 3,7 млрд грн.

Про це заявила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, інформує прес-служба Мін'юсту.

"Антирейдерська комісія Мін'юсту повернула у власність АТ "Родовід Банк" 113 га землі у Києві, які були незаконно відчужені. Тим самим Комісія запобігла нанесенню збитків державі на суму 3,7 млрд грн", -  зазначила Сукманова.

Вона пояснила, що наприкінці січня до Комісії зі скаргою звернувся представник "Родовід Банку". У скарзі йшлося про незаконне переоформлення права власності на один із найліквідніших активів банку - 113 га землі у Києві приблизною вартістю 3,7 млрд грн.

За її словами, ця земельна ділянка, що перебуває під арештом СБУ в рамках кримінальної справи, була тричі перепродана через різних реєстраторів.

Заступник міністра юстиції зазначила, що Комісія прийняла рішення скасувати незаконну перереєстрацію цієї земельної ділянки та повернути її у власність банку.

Читайте також: Фонд гарантування: рейдери захопили 114 га столичної землі "Родовід Банку"

Окрім того, уповноважена особа Фонду гарантування вкладів на ліквідації АТ "Родовід Банк" Андрій Шевченко наголосив, що відвоювати ці активи та повернути їх у власність банку вдалося тільки завдяки злагодженій та оперативній роботі держаних інститутів та тому резонансу, який викликала ця справа у суспільстві.

На жаль, зазначив він, факти незаконного відчуження активів неплатоспроможних банків є далеко непоодинокими випадками, тож зважаючи на ті безпрецедентні методи, які застосовують шахраї, це питання потребує не тільки "точечних" перемог, а системного вирішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-