Фонд гарантування: рейдери захопили 114 га столичної землі

Фонд гарантування: рейдери захопили 114 га столичної землі "Родовід Банку"

Укрінформ
Фонд гарантування повідомляє про кричущий випадок незаконного переоформлення права власності та подальші численні шахрайські продажі земельної ділянки, що належить АТ «РОДОВІД БАНК».

Про це повідомляється на сайті ФГВФО.

Фактично, один із найліквідніших активів, приблизною вартістю 3,7 млрд грн, було вкрадено у АТ «РОДОВІД БАНК». Безпрецедентним цей випадок робить той факт, що  земельна ділянка була визнана речовим доказом у кримінальній справі, у зв’язку із чим Головним слідчим управлінням СБУ на неї було накладено арешт. Із порушенням законодавства країни, шляхом фальшування документів усього лиш за місяць землю банку у столиці було тричі (!) перепродано.

Рейдерське захоплення майна АТ «РОДОВІД БАНК» проходило в декілька етапів:

13 грудня 2017 року, начебто, у результаті прилюдних торгів ВДВС Оболонського району м. Києва, попри накладений арешт, ділянку було продано компанії-нерезиденту, зареєстрованому у республіці Кіпр. 21.12.2017 (час 20:41:17) – приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, начебто, зареєструвала за нею право власності.

А вже 28.12.2017, упродовж  лише  одного дня, земельну ділянку було ще двічі перепродано. В обох випадках договори купівлі-продажу, начебто, посвічувались реєстратором комунального підприємства «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради.

У результаті проведених уповноваженою особою Фонду та правоохоронними органами заходів щодо з’ясування обставин справи встановлено кричущі факти: прилюдні торги із продажу земельної ділянки ВДВС Оболонського РУЮ у м. Києві не проводило; приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу та реєстратором Комунального підприємства «Ніжинське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради реєстрація права власності на земельну ділянку не проводилась. За поясненнями приватного нотаріуса, у неї було викрадено електронні цифрові ключі, про що нотаріусом своєчасно було повідомлено правоохоронні органи. Іншим реєстратором також було повідомлено правоохоронні органи про незаконне використання його електронно-цифрового підпису.

З моменту виявлення факту незаконного заволодіння майном банку сторонніми особами (17.01.2018), уповноваженою особою Фонду на ліквідацію були проведені всі можливі заходи для повернення незаконно відчуженого майна АТ «РОДОВІД БАНК», а саме:

- подано звернення до Генеральної прокуратури України про незаконне заволодіння майном банку. Як результат – 19 січня 2018 року отримано ухвалу Печерського районного суду м. Києва, на підставі якої Генеральною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України було накладено черговий арешт на вказану земельну ділянку;

- подано скаргу до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Мін'юсті – органу, який спрямований допомагати повернути незаконно відчужене майно тим особам, які постраждали від рейдерських захоплень та має можливість задовольнити скаргу і скасувати незаконну реєстрацію.

Читайте також: Фонд гарантування на повторних торгах продаватиме кредити одного з агрохолдингів

На жаль, до сьогоднішнього дня дата розгляду заяви Комісією не призначена, що надає можливість шахраям і надалі проводити незаконні дії з майном банку. Як результат – 31.01.2018 року АТ «РОДОВІД БАНК» стало відомо, що незаконно відчужене майно банку 26.01.2018 року знову змінило власника.

Фондом гарантування разом із правоохоронними органами і надалі будуть вживатись всі можливі заходи для повернення незаконно відчуженого майна АТ «РОДОВІД БАНК» у власність державного банку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-