Україна у рейтингу бюджетної прозорості - між Іспанією та Киргизстаном�

Україна у рейтингу бюджетної прозорості - між Іспанією та Киргизстаном

Укрінформ
У рейтингу бюджетної прозорості Україна посіла 39-те місце серед 115 країн.

Про це поінформував експерт International Budget Partnership в Україні Володимир Тарнай на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна спромоглась зробити крок назустріч фінансовій прозорості, і нам вдалось підвищити рейтинг на 14%, що дало зростання у 18 позицій у рейтингу, і станом на сьогодні ми посідаємо 39-те місце у світі по фінансовій прозорості», - сказав Тарнай, додавши, що індекс бюджетної прозорості у 2017 році охопив 115 країн.

Читайте також: Підвищувати зарплати у приватному секторі мають роботодавці - Рева

Він зазначив, що це абсолютно співмірне значення з країнами Східної Європи, наприклад, Польща та Словаччина мають 59 балів. Україна ж у рейтингу перебуває між Іспанією та Киргизькою Республікою.

Експерт розповів, що це єдиний рейтинг у світі, який оцінює бюджетну прозорість за однією методологією. Вона включає оцінку 109 індикаторів і охоплює діяльність парламенту, казначейства, міністерства фінансів та рахункової палати протягом бюджетного процесу. Середній рівень бюджетної прозорості у світі становить 43% зі 100% за методологією ІБП, зауважив фахівець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-