Підвищувати зарплати у приватному секторі мають роботодавці - Рева

Підвищувати зарплати у приватному секторі мають роботодавці - Рева

Укрінформ
Підвищення зарплат працівникам небюджетної сфери на відповідальності приватних роботодавців.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі каналу «112. Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні заробітну плату держава платить у бюджетній сфері, і ви бачите політику, яку уряд проводить, постійно підвищуючи виплати бюджетникам. У минулому році якраз освітянам було підвищено на 50%, у цьому році планується підвищити ще на 25%. Що стосується небюджетної сфери, це відповідальність роботодавців», -  зазначив Рева.

Міністр підкреслив, що приватні роботодавці уже стикаються з ситуацією на ринку праці, коли кваліфікованих працівників неможливо найняти на роботу через низький рівень заробітних плат, які їм пропонуються. 

«Якщо  не зміниться політика щодо оплати праці з боку наших роботодавців, це все перекинеться і на некваліфікованих працівників. Вони також почнуть виїжджати, і їм теж в авральному порядку доведеться підвищувати заробітну плату», - вважає Рева.

Читайте також: Гройсман: 2018-й буде роком розвитку промисловості та зростання доходів

Як повідомлялося, за інформацією щоквартального  «Інфляційного звіту» за січень 2018 року, міграційні трудові процеси з України можуть посилитися в найближчі роки, зокрема, до Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-