Гройсман: 2018-й буде роком розвитку промисловості та зростання доходів

Гройсман: 2018-й буде роком розвитку промисловості та зростання доходів

Укрінформ
Політика уряду, направлена на прискорення економічного зростання, дозволить зробити 2018-й  роком розвитку промисловості, створення нових підприємств та зростання середньої заробітної плати до 10 тис. грн.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись з працівниками одного з підприємств легкої промисловості у Богуславі на Київщині, повідомляє Урядовий портал.

Глава уряду звернув увагу, що легка промисловість увійшла до переліку галузей, які є рушіями розвитку економіки. Завдання – розвинути цей потенціал і дати можливість підприємствам залучати нові технології, створювати нові робочі місця. Один з кроків у цьому напрямку - ухвалення нещодавно представленого пакету в 35 економічних законопроектів, які стосуються захисту бізнесу, доступу до ресурсів, заохочення інновацій тощо.

"Я хотів би, аби було більше продукції, зростала зарплата. Думаю, що в середньому зарплата цього року має бути біля 10 тис. грн. Це початок... Для нас важливо, аби приймаючи рішення та закони, ми створювали умови розвитку для підприємництва", - сказав Гройсман.

Глава уряду у п'ятницю, 2 лютого, знаходиться у Київській області, де знайомиться з роботою підприємств легкої промисловості.

Читайте також: Гройсман хоче цьогоріч на 30% підняти зарплату у легкій промисловості

Легка промисловість України – це понад 2,3 тис. підприємств, понад 80 тис. працівників. Останні два роки галузь нарощує потужності. Так, зростання капітальних інвестицій по галузі склало понад 24 %, а зростання експорту – 43 %. Загальний обсяг виробництва минулого року зріс на 6,3 % Обсяг реалізованої продукції за 2017 рік склав 23 млрд грн. Експорт здійснюється в 150 країн.

Уряд повністю підтримує спрямування ресурсів підприємств легкої промисловості на глибоку модернізацію, розвиток кадрового потенціалу та впровадження інновацій. Одним з таких рішень стало запровадження з січня поточного року розстрочки зі сплати ПДВ на 24 місяці при імпорті обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-