Варіанти нового аеропорту у Дніпрі обговорюватимуть наступного тижня - Омелян

Варіанти нового аеропорту у Дніпрі обговорюватимуть наступного тижня - Омелян

Укрінформ
Питання будівництва нового аеропорту в місті Дніпро вирішиться вже на наступному тижні.

Це пообіцяв міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

«Якби я був політиком, то мав би зараз заявити, що в аеропорту Дніпра спеціально напустили туману, аби я з командою не зміг приземлитися і був змушений повернутися до Києва. Але, оскільки я всього лише міністр і ключовою метою поїздки була не зустріч з виборцями, а остаточне вирішення питання будівництва нового аеропорту, який забезпечить мешканцям регіону прекрасний вибір маршрутів і дешеві ціни - тому, безумовно, всі мене в Дніпрі чекали з радістю. Ну що ж, те що не зробили сьогодні, обов`язково зробимо наступного тижня!», - написав Омелян.

Він, за повідомленням прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації, мав відвідати Дніпро сьогодні, 2 лютого, для вирішення питання будівництва аеропорту, проте не зміг приземлитися через негоду.

Як повідомив у Facebook голова Дніпропетровської облради Гліб Пригунов, напередодні спеціалісти розглядали кілька варіантів вирішення питання.

Серед них – будівництво нового великого аеропорту між Дніпром і Запоріжжям, що могло б об’єднати пасажиропотоки двох великих міст, але спонукало б до великих витрат на будівництво доріг і інфраструктури. Другим варіантом пропонується реконструкція смуги, будівництво якої було розпочато до Євробачення.

Читайте також: Пропозиція "Атонова": побудувати вантажний хаб замість пасажирського

Будівництво нового терміналу неподалік існуючого аеропорту – третій варіант. Його плюс у тому, що для нього вже розроблений проект. Серед мінусів – погане природне розташування: в цьому місці частими бувають тумани.

Опікується проектом нового аеропорту депутат Верховної Ради (БПП) Тетяна Ричкова.

На думку лобістів, ця амбітна ціль дасть можливість зробити повітряні ворота Дніпра привабливішими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-