Гройсман: Пропонуємо  Раді  35 проектів, які поліпшать позиції в Doing Business

Гройсман: Пропонуємо Раді 35 проектів, які поліпшать позиції в Doing Business

Укрінформ
Кабмін сформував спільно з Президентом України, бізнесом, парламентськими фракціями пакет із 35 законопроектів, спрямований на поліпшення позиції України в рейтингу Doing Business.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо у нас була осінь реформ, то тепер нас має очікувати весна і літо реформ. Переконаний, що спільно з парламентом ми об'єднаємося і зможемо ухвалювати рішення.  Запропоновані нами 35 законопроектів створюють якісні умови для змін", - сказав Гройсман. 

Він додав, що ці законопроекти покликані  вирішити п'ять основних завдань - щодо захисту бізнесу, дерегуляції та поліпшення ділового клімату, полегшення доступу до фінансування та державних ресурсів, заохочення інновацій.

"Ми розпочинаємо новий політичний сезон, нову сесію парламенту, тож потрібно сформувати порядок денний", - сказав Гройсман. 

Читайте також: Кабмін виключить зі списку офшорів п'ять країн

Він зауважив, що пакет документів сформований за кількома основними напрямками - прозорий доступ до ресурсів, дерегуляція, спрощення ведення бізнесу, захист прав бізнесу, доступ до фінансування, заохочення інновацій. 

Зокрема йдеться про створення Служби фінансових розслідувань, модернізацію роботи митниці, посилення інституту бізнес-омбудсмена для захисту прав бізнесу, забезпечення доступу до кредитних ресурсів, формування  товарних бірж, спрощення інвестиційної діяльності, врегулювання процедури банкрутства, приватизація. 

«Ми фокусуємося над тим, аби закласти основи пришвидшеного економічного зростання. Ми плануємо зростання на 3%. Але цього недостатньо. Тож треба створити умови, аби ми могли вийти на більше зростання. Воно має буде не менше 5-7%", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр  наголосив, що це є завданням  на середньострокову перспективу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-