У Міненерго обговорили з ЄБРР формування наглядової ради Укренерго

У Міненерго обговорили з ЄБРР формування наглядової ради Укренерго

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик та представники ЄБРР обговорили проведення конкурсного відбору на посади незалежних членів наглядової ради ДП «НЕК «Укренерго».

Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля

“Питання корпоратизації державних компаній та формування наглядової ради НЕК «Укренерго» є одним із нагальних питань реформування енергетичного сектору”, - зазначив Насалик.

Міністр також відзначив, що базовий обсяг електричної енергії в енергосистемі України повністю забезпечується за рахунок наявних потужностей, зокрема АЕС, натомість регулювання здійснюють гідроенергетика та теплова генерація.

Насалик також наголосив на доцільності розгляду питання щодо впровадження накопичувачів енергії, які б дали можливість використовувати додаткові потужності відновлювальної енергетики для добового регулювання потужності.

«Впровадження накопичувачів енергії дасть можливість для поступового зменшення використання ТЕС та виконання зобов’язань України щодо скорочення викидів», - наголосив Насалик.

Читайте також: Співпрацю з ЄБРР у рамках кредитної угоди 2015 року завершили - Нафтогаз

Представники ЄБРР запропонували додатково спільно обговорити питання перспектив розвитку відновлювальної енергетики з урахуванням міжнародного досвіду, а також можливості законодавчого регулювання та фінансування таких проектів в Україні.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України оголосило конкурсний відбір на посади чотирьох незалежних членів до наглядової ради НЕК "Укренерго". Заяви та документи на участь у відборі приймаються до 2 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-