Співпрацю з ЄБРР у рамках кредитної угоди 2015 року завершили - Нафтогаз

Співпрацю з ЄБРР у рамках кредитної угоди 2015 року завершили - Нафтогаз

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" і Європейський банк реконструкції та розвитку завершили співпрацю у рамках кредитної угоди 2015 року.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі "Нафтогазу".

"Однією з умов надання кредиту ЄБРР була реалізація урядом України плану дій щодо реформи корпоративного управління в "Нафтогазі". Зокрема, з 1 квітня 2017 року не були введені в дію редакція статуту "Нафтогазу" та положення про наглядову раду та правління, погоджені під час відкриття кредитної лінії ЄБРР у 2015 році", - йдеться у повідомленні.

За даними компанії, восени 2017 року Кабінет міністрів не звернувся до ЄБРР щодо подовження дії поточної угоди. Крім того, як нагадали у "Нафтогазі", зволікання із виконанням цього плану було однією з причин рішення незалежних членів першого складу наглядової ради "Нафтогазу" піти у відставку.

"У грудні 2017 року уряд призначив новий склад наглядової ради "Нафтогазу", але узгоджені документи, які надають наглядовій раді відповідні повноваження відповідно до стандартів ОЕСР, досі не введені в дію", - додали у компанії. 

Читайте також: Нафтогаз повністю погасив кредит від ЄБРР

Як повідомлялося, кошти кредитної револьверної лінії ЄБРР, гарантованої державою, використовувались "Нафтогазом" для закупівлі природного газу, необхідного для забезпечення потреб українських споживачів протягом опалювальних сезонів 2015-2018 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-