Нафта дорожчає: Brent уперше з грудня 2014 року перевищила $71 за барель

Нафта дорожчає: Brent уперше з грудня 2014 року перевищила $71 за барель

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у четвер за підтримки слабкого долара та зниження тижневих запасів сировини в США, а також за рахунок чинних домовленостей ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ф'ючерси на європейський маркерний сорт Brent підвищилися на 0,62 відсотка до $70, 97 за барель. Північноморський нафтовий маркер в четвер пробив позначку $71 за барель уперше з грудня 2014 року. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI торгувалися біля позначки $66, 22 за барель, на 0,93 відсотка вище за попереднє закриття.

«Обмеження видобутку ОПЕК+, помножене на падіння долара та скорочення запасів у США, підігріли ралі на нафтовому ринку», - сказав Грег Маккена з AxiTrader.

За даними Міненерго США, запаси нафти в країні знизилися на 1,07 мільйона барелів за тиждень, що завершився 19 січня, до 411,583 млн баррелів, хоча аналітики передбачали спад на 1,60 мільйона. При цьому запаси нафтопродуктів за зазначений період зросли.

Видобуток нафти в США минулого тижня досяг 9,88 мільйона барелів на добу, ще більше наблизившись до рівня 10 мільйонів баррелів на добу, про що останнім часом так часто говорять галузеві експерти.

Головну ж підтримку ринок продовжує отримувати від обмеження нафтовидобутку картелем ОПЕК і державами, що не входять до нього.

Читайте також: Шефчович запрошує РФ і Україну обговорити транзит газу після арбітражу

Джерела поінформували вчора Рейтер, що Саудівська Аравія розраховує зберегти експорт нафти на рівні близько 7 мільйонів барелів на добу впродовж першого кварталу поточного року в умовах дії пакту ОПЕК+ і попри планові ремонти НПЗ.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 70,89 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 70,72 долара за барель, що на 19 центів вище за рівень закриття торгів ($70, 53).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-