Коболєв каже, що Нафтогаз може купувати в РФ майже половину імпортованого газу

Коболєв каже, що Нафтогаз може купувати в РФ майже половину імпортованого газу

Укрінформ
Україна на сьогодні потребує 10 млрд кубометрів газу, і половину з цього обсягу вона зможе закуповувати в Росії.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Приблизна потреба України в імпорті становить приблизно 10 млрд кубометрів. Ринок змінюється, погода змінюється, але приблизно 10", - сказав Коболєв.

За його словами, близько половини цього обсягу палива Україна може закупити в РФ. При цьому він нагадав, що після рішення Стокгольмського арбітражу Україна зобов’язана закуповувати у Росії 4-5 млрд кубометрів газу відповідно до контракту, який є чинним до 2019 року.

"Це дуже раціонально і дуже ринково. Ціна, яка ми отримуємо, є нижчою за ціну європейського хабу. Це рішення є як логічним, так і обов’язковим", - зазначив глава НАК.

Як повідомлялося, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу Україна зобов'язана поновити постачання мінімальних обсягів газу з Росії відповідно до положення контракту "бери або плати".

Читайте також: Фінплан Нафтогазу не передбачає закупівлю газу в РФ - Насалик

17 січня Коболєв заявив про наміри закупити цьогоріч близько 4-5 мільярдів кубометрів газу у Росії та продовжити імпорт газу з європейського напрямку. За його словами, закупівля може бути поновлена вже з першого кварталу.

"Нафтогаз України" не постачав газ з Росії з кінця 2015 року.

Наприкінці грудня 2017 року Президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова поновити закупівлю газу у Росії за умови його дешевизни і прозорості укладення відповідних договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-