Фінплан Нафтогазу не передбачає закупівлю газу в РФ - Насалик

Фінплан Нафтогазу не передбачає закупівлю газу в РФ - Насалик

Укрінформ
Заява глави Нафтогазу щодо намірів закупити у цьому році 4-5 млрд кубометрів російського газу не була погоджена з Міненерго, а фінансовий план компанії ніяким чином не передбачає закупівлю газу в РФ.

Про це під час години запитань до уряду заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Голова Нафтогазу не синхронізував свою заяву із міністерством, яке формує державну політику. Уряд, ухвалюючи фінансовий план Нафтогазу, ніяким чином не передбачав закупівлю російського газу", - сказав Насалик.

Як повідомлялося, після рішення Стокгольмського арбітражу НАК "Нафтогаз України" відповідно до контракту купівлі-продажу природного газу з російським Газпромом зобов'язаний закуповувати 4-5 млрд кубометрів газу з 2018 року.

Читайте також: Коболєв скаржиться, що Нафтогаз “втратив” $800 мільйонів кредитів

17 січня голова правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив про наміри закупити цьогоріч близько 4-5 мільярдів кубометрів газу у Росії та продовжити імпорт газу з європейського напрямку. За його словами, закупівлі можуть бути відновлені вже з першого кварталу року.

"Нафтогаз України" не постачав газ з Росії з кінця 2015 року.

Наприкінці грудня 2017 року Президент України Петро Порошенко зазначив, що Україна готова відновити закупівлі природного газу у Росії за умови його дешевизни і прозорості укладення відповідних договорів. Заява Глави держави пролунала за тиждень після того, як стало відомо, що "Нафтогаз" виграв арбітраж проти Газпрому за контрактом на поставку газу по всіх спірних питаннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-