ЄСПЛ не допоможе власникам офшорів відсудити гроші Януковича - генпрокурор

ЄСПЛ не допоможе власникам офшорів відсудити гроші Януковича - генпрокурор

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко сумнівається, що власникам офшорних компаній вдасться через Європейський суд з прав людини відсудити конфісковані рішенням Краматорського райсуду майже 1,5 мільярда доларів з рахунків оточення екс-президента Януковича. 

Таку думку він висловив у коментарі журналістам, повідомляє Укрінформ.

"Європейський суд з прав людини в цій ситуації навряд чи підійде цим діячам, бо всі процедури українського законодавства були строго дотримані при ухваленні рішення суду", - сказав Луценко. 

Він запевнив, що зміна власника офшорних компаній вже після арешту їх активів не дає їм можливості оспорювати в суді конфісковані гроші попередніх бенефіціарів.

"Так, вони будуть власниками цих "офшорок". У них, напевно, на Кіпрі буде стіл, секретарка, але активи, на які до зміни власників був накладений арешт, жодним чином на цих нових власників не поширюються", - заявив генпрокурор.

Читайте також: Янукович має намір повернутися в Україну — адвокат

Утім, він додав, що оскаржити рішення Краматорського райсуду є "законним правом" нових власників таких офшорних компаній.

Як відомо, 28 січня 2015 року Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1,42 млрд доларів на рахунках нерезидентських компаній, пов'язаних з Віктором Януковичем, його близькими, посадовцями колишнього уряду країни та пов'язаними з ними особами.

28 квітня 2017 року набрало чинності рішення Краматорського суду про конфіскацію цих коштів, а також облігацій внутрішньої державної позики України.

У травні 7 кіпрських компаній – власників облігацій внутрішньої державної позики – оскаржили рішення суду про спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича.

Однак Апеляційний суд Донецької області відмовився відкривати провадження щодо апеляції представників підприємств-нерезидентів з оточення Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-