Кабмін схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки на 2018-2020 роки

Кабмін схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки на 2018-2020 роки

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки та затвердив план заходів щодо її реалізації.

Про це на засіданні уряду сказав віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Концепція розвитку цифрової економіки та суспільства до 2020 року та план дій щодо її реалізації - це реальна дорожня карта цифрової трансформації економіки, яку після прийняття можна втілювати», - сказав Кубів.

Концепція передбачає визначення напрямів, механізмів і строків формування ефективної системи електронного урядування в Україні, вдосконалення системи державного управління, підвищення конкурентоспроможності та стимулювання соціально-економічного розвитку країни. Окрім того, прийняття Концепції вже в короткій перспективі забезпечить: стимулювання економіки та залучення інвестицій, створить основу для трансформації вітчизняних індустрій в конкурентоспроможні та ефективні за рахунок їх «цифровізації». Також дана концепція спрямована на вирішення проблеми «цифрового розриву» та на наближення «цифрових» технологій до громадян, у тому числі, шляхом забезпечення доступу громадян до широкосмугового Інтернет, особливо у селищах та невеликих містах.

Читайте також: Президент спростив видачу ліцензій на українське мовлення у зоні АТО

Як повідомляв Укрінформ, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на засіданні уряду у середу зазначив, що на сьогодні 30-35% сільського населення взагалі не мають доступу до швидкого широкосмугового інтернету. 53% шкіл, 99% медичних закладів не підключені до широкосмугового інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-