"Великий ремонт" на ЗАЕС: планують оновити всі шість енергоблоків

Укрінформ
На Запорізькій АЕС з 20 січня 2018 року почнеться ремонт систем і обладнання почергово на усіх шести енергоблоках. Кампанія триватиме майже 2 роки. 

Про це повідомляється на сайті НАЕК "Енергоатом"

"Ремонтна кампанія 2018 року на Запорізькій АЕС передбачає роботи на всіх шести енергоблоках і за тривалістю займе весь поточний рік і плавно перейде на 2019-й. Середні ремонти будуть виконуватися на енергоблоках №№ 1,2,3,4 та 6, а капітальний ремонт – на енергоблоці №5. На проведення всіх регламентних і надрегламентних робіт на енергоблоках заплановано 664 доби. За планом ремонтна кампанія – 2018 почнеться з виходу в плановий середній ремонт другого енергоблоку тривалістю 114 діб (плановий початок ремонту – 20 січня 2018 року)", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що щорічні планово-попереджувальні ремонти проводяться на всіх енергоблоках станції з метою профілактики та попередження зносу обладнання.

Читайте також: Рівненська АЕС пройшла чергову інспекцію МАГАТЕ без зауважень

При цьому, важливим завданням 2018 року стане продовження терміну експлуатації четвертого енергоблоку. У березні блок №4 буде зупинено для проведення планового середнього ремонту тривалістю 230 діб. На час ремонтної кампанії заплановано великий обсяг заходів з підвищення безпеки, реконструкції та заміни обладнання. Отриманий при продовженні перших трьох енергоблоків досвід дозволить запорізьким атомникам оптимально виконати планування процесу продовження для проведення майбутніх заходів.

У даний час в роботі перебувають всі шість енергоблоків Запорізької АЕС. Навантаження згідно з диспетчерським графіком становить 5300 МВт.

Як відомо, Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий - в 1985 р., третій - в 1986 р., четвертий - в 1987 р., п'ятий - в 1989 р., шостий - у 1995 році. Починаючи з 1984 року, внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 23%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-