Рівненська АЕС пройшла чергову інспекцію МАГАТЕ без зауважень

Рівненська АЕС пройшла чергову інспекцію МАГАТЕ без зауважень

Укрінформ
Інспекція Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) провела на Рівненській АЕС чергову перевірку, у ході якої, зокрема, досліджувалися  умови зберігання свіжого ядерного палива.

Про це повідомляється на сайті НАЕК "Енергоатом"

"В рамках міжнародної угоди про застосування гарантій відповідно до «Порядку застосування гарантій нерозповсюдження ядерної зброї» 11 січня на Рівненській АЕС відбулася інспекція Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ). Цілі інспекції досягнуті – вона проведена у повному обсязі та без зауважень", - повідомив за підсумками перевірки начальник відділу ядерної безпеки РАЕС Вадим Борис.

Зазначається, що під час інспекції виконано перевірку свіжого ядерного палива у сховищі СЯП блоків №1 та №2, знято печатки EOSS із транспортного каналу блоку №1. На дебрифінгу обговорювалися питання щодо результатів проведення інспекційної перевірки та терміни проведення наступної.

Читайте також: Енергоблок №1 Рівненської АЕС виведено у планово-попереджувальний ремонт

Попередня інспекція МАГАТЕ на РАЕС відбувалася у липні 2017 року. Зокрема, на енергоблоці № 4 з метою проведення фізичної інвентаризації ядерного матеріалу на реакторній установці виконано перевірку завантаженого ядерного палива в активній зоні відеокамерою перевантажувальної машини, також перевірено відпрацьоване ядерне паливо приладами ICVD та DCVD у басейні витримки, встановлено електронні печатки EOSS на транспортному каналі між активною зоною та басейном витримки та замінено металевi печатки на модулях SDIS та телекамерах.

У 2015 році на РАЕС відбулася також неоголошена інспекція МАГАТЕ у зв’язку із завершенням планово-попереджувального ремонту енергоблоку №2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-