Савчук презентував досягнення і перспективи України у відновлюваній енергетиці

Савчук презентував досягнення і перспективи України у відновлюваній енергетиці

Укрінформ
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук на 8-ій сесії Асамблеї Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA в Абу-Дабі (ОАЕ) презентував останні досягнення України у відновлюваній енергетиці та перспективи співпраці.

Про це повідомляє Управління комунікації та зв'язків з громадськістю Держенергоефективності

«Уряд України пройшов довгий шлях, щоб приєднатися до Статуту IRENA. Нещодавно відповідний Закон України № 2222-VIII, розроблений Держенергоефективності, прийнято парламентом та підписано Президентом України П. Порошенком», - наголосив Савчук та додав, що днями міністр закордонних справ України Павло Клімкін підписав відповідний документ щодо приєднання України до IRENA. 

Після приєднання до IRENA Україна зможе: збільшити «зелені» інвестиції, отримувати дешеві кредити на «зелені» проекти, розробляти спільні механізми фінансування підготовки та впровадження якісних проектів.

Читайте також: Напередодні Асамблеї IRENA обговорили розвиток "чистої" енергетики

За словами Савчука, потенціал розвитку вітроенергетики в Україні - один з найбільших у Східній Європі. Крім цього, країна має значні можливості для широкого впровадження проектів з виробництва енергії з біомаси та відходів.

На заході Савчук мав нагоду обговорити тенденції розвитку «чистої» енергетики у світі та в Україні із директором секретаріату Енергетичного співтовариства Янецом Копачем та президентом «Energy Watch Group», екс-депутатом парламенту Німеччини Хансом-Йозефом Феллом.

У заході взяли участь понад 1200 представників зі 150 країн світу.

Як зазначив генеральний директор IRENA Аднан Амін, людство вступає "в нову епоху енергетичної трансформації, а відновлювана енергетика стає важливим рушієм економічного зростання, створення робочих місць та соціального розвитку, а також вирішує проблеми зміни клімату та зменшення шкідливих викидів".

За даними IRENA, з 2013 року понад 1 трильйон доларів інвестовано у відновлювану енергетику у всьому світі. На сьогодні створено майже 10 млн нових робочих місць у цій сфері.

Президентом цьогорічної сесії Асамблеї обрано Уругвай, що вражає своїми успіхами у відновлюваній енергетиці. Наприклад, у 2017 р. в Уругваї з відновлюваних джерел енергії згенеровано більше 90% електроенергії, з яких 35% - завдяки вітроелектростанціям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-