Напередодні Асамблеї IRENA обговорили розвиток

Напередодні Асамблеї IRENA обговорили розвиток "чистої" енергетики

Укрінформ
Українська делегація на чолі з головою Держенергоефективності Сергієм Савчуком взяла участь у Форумі законодавців (Legislators Forum) в Абу-Дабі (ОАЕ) напередодні відкриття 8-ої сесії Асамблеї IRENA. 

Про це повідомляється на сайті Держенергоефективності. 

"Понад 60 парламентарів із 30 країн світу, у тому числі України, обговорювали ефективні законодавчі шляхи прискорення розвитку відновлюваної енергетики. Українська делегація також підтвердила важливу роль законотворців у розвитку вітчизняного ринку чистої енергетики", - йдеться у повідомленні.

Ще одним питанням форуму став пошук шляхів збільшення частки відновлюваних джерел енергії для виконання національно-визначених внесків щодо зменшення викидів парникових газів у рамках виконання Паризької угоди (Nationally Determined Contributions (NDCs).

Читайте також: США можуть знову приєднатися до Паризької кліматичної угоди - Трамп

До речі, Україна вже працює у цьому напрямі. Розроблено механізм стимулювання енергоємних підприємств до використання коштів вуглецевого податку на проекти з енергоефективності та «чистої» енергетики. Впровадження, зокрема, систем енергоменеджменту в промисловості сприятиме підвищенню енергоефективності в Україні та, як наслідок, зміцненню енергонезалежності нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-