Мотор Січ: завод на Донбасі не втратили, а передали в управління іноземців

Мотор Січ: завод на Донбасі не втратили, а передали в управління іноземців

Укрінформ
Сніжнянський машинобудівний завод, що розташований на тимчасово непідконтрольній Україні території, переданий під управління іноземній компанії.

Про це повідомив народний депутат, до 2013 року голова правління ПАТ "Мотор Січ" і власник 14,99% акцій підприємства, В’ячеслав Богуслаєв у коментарі Радіо Донбас.Реалії.

"Власність залишилася у нас. Це управління, це не власність. Ми передали завод в управління іншій компанії. Ми не можемо там працювати відповідно до законів України. Ми найняли компанію, яка управляє нашим заводом. Але завод перебуває у повному підпорядкуванні і під повним контролем підприємства "Мотор Січ", – сказав він.

При цьому Богуслаєв не уточнив, у якій саме державі зареєстрована управляюча компанія.

"Продукцію ми купуємо, але не через "кордон" (лінію розмежування – ред.) – наш уряд нам забороняє розвиватися, тому будемо купувати продукцію Сніжнянського заводу в іншій країні", – пояснив він.

Читайте також: Нацгвардія отримала від "Мотор Січі" перший реконструйований вертоліт

Публічне акціонерне товариство "Мотор Січ" на своєму сайті заявило про втрату з 20 грудня контролю над управлінням активами відокремленого підрозділу "Сніжнянський машинобудівний завод", що знаходиться на тимчасово неконтрольованій території Донецької області.

Профільною продукцією Сніжнянського машинобудівного заводу є лопатки і диски для газотурбінних двигунів, що використовуються у двигунах "Мотор Січі". Місто Сніжне, де розташований цей відокремлений підрозділ, після 2014 року опинилося на окупованій території.

15 березня минулого року Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-