Нацгвардія отримала від

Нацгвардія отримала від "Мотор Січі" перший реконструйований вертоліт

Укрінформ
Національна гвардія України отримала від АТ "Мотор Січ" перший реконструйований вертоліт – Мі-2МСБ.

Як передає кореспондент Укрінформу, вертоліт, призначений для навчання льотчиків Нацгвардії, був урочисто переданий командувачу Національної гвардії України генерал-полковнику Юрію Аллерову президентом і генеральним конструктором АТ "Мотор Січ" В'ячеславом Богуслаєвим в Запоріжжі.

"Враховуючи вчорашнє свято, ми сприймаємо сьогоднішню подія, як святковий подарунок від вашого потужного колективу і як показник того, що країна не стоїть на місці – показник того, що Україна розвивається, тому що вітчизняні вертольоти – це зарплата, це робочі місця, це економіка і це перспектива розвитку", - зазначив, приймаючи вертоліт, командувач Нацгвардією України.

Читайте також: Ракети, зв’язок та "Оплот": військовий експерт назвав пріоритети в переозброєнні

За його словами, загалом у 2017 році Нацгвардія України отримає від АТ "Мотор Січ" два вертольоти Мі-2МСБ. Це дозволить здійснювати підготовку "мінімум 15 льотчиків за рік".

Вертоліт буде використовуватися для навчання особового складу в Сумській області - на базі, що дислокується в Олександрії в/ч 2269.

Як розповіли на АТ "Мотор Січ", вертоліт Мі-2МСБ – оптимальний варіант для підготовки військових льотчиків для польотів на бойових гвинтокрилах, оскільки для управління їм необхідні практично ті ж навички, що й для управління вертольотом Мі-8, але при цьому витрати на обслуговування цього вертольота і його витрата палива майже втричі нижче, ніж у Мі-8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-