Ціни на нафту поволі знижуються після  максимальних позначок з 2015 року вранці

Ціни на нафту поволі знижуються після максимальних позначок з 2015 року вранці

Укрінформ
Ціни на нафту вдень у вівторок перейшли до коректувального зниження після того, як уранці відновили максимальні значення з середини 2015 року на фоні занепокоєння за ситуацію в Ірані.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,21%, до 66,72 долара за барель. Вранці ціна нафти Brent уперше з травня 2015 року досягла 67,29 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,13% - до 60,34 долара за барель. Обидві нафтові марки вперше з 2014 року почали рік з позначок, які перевищують 60 доларів.

Читайте також: Нафта дорожчає через інформацію про зниження видобутку і запасів у США

Основним чинником, який сприяв зростанню цін на "чорне золото" на початку першого робочого дня нового року, стали безлади в Ірані, який є великою нафтовидобувною країною й експортером сировини.

У великих містах Ірану, серед яких Тегеран, Мешхед, Ісфахан і Решт, з 28 грудня проходять масові акції соціального протесту. Президент Ірану Хасан Роухані заявив, що протести викликані внутрішніми проблемами у країні, а також підбурюванням з боку інших країн. За даними ЗМІ, жертвами протестів стали не менше 20 осіб.

"Зростаючі безлади в Ірані підготували грунт для оптимістичного початку 2018 року на ринку нафти", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків Schork Report.

Станом на 15:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 66,78 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,67 долара за барель, що на 12 центів вище за рівень закриття торгів ($66,55).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-