Нафта дорожчає через інформацію про зниження видобутку і запасів у США

Нафта дорожчає через інформацію про зниження видобутку і запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту помірно ростуть на передсвяткових п'ятничних торгах після виходу даних міненерго США про тижневе зниження обсягу видобутку і запасів сировини у країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,60%, до 66,56 долара за барель, ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,67%, до 60,24 долара за барель.

Котирування північноамериканського бенчмарку досягли максимального рівня з середини 2015 року при підтримці зниження видобутку і запасів сировини у США.

Як показали дані Управління з енергетичної інформації (EIA), виробництво нафти у США минулого тижня скоротилося до 9,754 мільйона барелів на добу з 9,789 тижнем раніше. Водночас цей рівень, як і раніше, перевищує обсяг видобутку у країні середини минулого року майже на 16 відсотків, і багато аналітиків прогнозують, що до кінця 2018-го нафтовидобуток в США проб'є позначку 10 мільйонів барелів на добу.

Читайте також: Спіймали на гарячому: Трамп розчарований, що Китай постачає нафту КНДР

Як повідомило Міненерго, запаси нафти у США зменшилися за тиждень до 22 грудня на 4,61 мільйона барелів до 431,88 мільйона барелів, тоді як аналітики прогнозували зниження на 4,0 мільйона барелів.

Що стосується європейського маркерного сорту Brent, підтримкою йому стали гарні дані з Китаю, а також чинні домовленості нафтоекспортного картелю ОПЕК і держав, що не входять у нього, про обмеження видобутку сировини.

Китай, який вже сьогодні є найбільшим імпортером нафти, видав перший пакет квот на імпорт сировини 44 компаніям в обсязі 121,32 мільйона тонн у 2018 році. Галузеві експерти у зв'язку з цим говорять, що наступного року закупівлі нафти Китаєм встановлять черговий рекорд за рахунок введення нових потужностей переробки та збільшення обсягу імпорту незалежними НПЗ.

Станом на 09.15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 66,50 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 66,19 долара за барель, що на 3 центи вище рівня закриття торгів ($66,16).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-