Енергоатом у 2018 році розпочне модернізацію двох енергоблоків

Енергоатом у 2018 році розпочне модернізацію двох енергоблоків

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" у 2018 році розпочне роботи з продовження строків експлуатації енергоблоків №4 Запорізької АЕС та №1 Хмельницької АЕС.

Про це повідомив перший віце-президент – технічний директор Енергоатома Олександр Шавлаков у інтерв'ю виданню "Енергоатом України".

"У квітні наступного року для виконання заходів з продовження експлуатації ми зупиняємо блок №4 Запорізької АЕС, а в грудні 2018 року зупиниться на продовження блок №1 Хмельницької АЕС. З продовженням терміну експлуатації першого блоку ХАЕС буде завершено дуже інтенсивний етап нашої роботи за цим напрямком, коли за 6 років (з 2014-го по 2020-й роки) ми маємо продовжити терміни експлуатації 9 блоків", - сказав Шавлаков.

За його словами, роботи з продовження строків експлуатації енергоблоків продовжаться і у 2020 році.

"У нас буде коротка перерва, і у 2020 році під продовження експлуатації буде виведено енергоблок №3 Южно-Української АЕС та енергоблок №5 Запорізької АЕС. Після отримання ліцензій на понадпроектну експлуатацію цих двох блоків можна буде говорити, що Енергоатом виконав перший цикл з продовження ресурсу діючих блоків АЕС України", - розповів Шавлаков.

Читайте також: За 10 місяців цього року 56% електроенергії забезпечив Енергоатом

Він підкреслив, що діяльність щодо продовження термінів експлуатації енергоблоків АЕС цілком відповідає загальносвітовій практиці. "За даними МАГАТЕ, з 448 реакторів, які зараз експлуатуються у світі, вік 288 реакторів вже перевищив початковий проектний строк. Отже, більше половини усіх реакторів у світі працюють у понадпроектний термін, таким чином Україна впевнено рухається у руслі тенденцій, які спостерігаються у більшості країн, що експлуатують АЕС", - констатував віце-президент Енергоатома.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-