За 10 місяців цього року 56% електроенергії забезпечив Енергоатом

За 10 місяців цього року 56% електроенергії забезпечив Енергоатом

Укрінформ
Частка держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" у загальній структурі виробництва електроенергії за 10 місяців досягла 56%.

Про це повідомив перший віце-президент – технічний директор Енергоатома Олександр Шавлаков в інтерв'ю виданню "Енергоатом України".

"Починаючи з 2014 року, коли значна частина вугільних родовищ на сході держави залишилась відрізаною від економіки України, саме перед Енергоатомом постало непросте завдання забезпечити основну частину виробництва електроенергії для країни. В цьому році за підсумками 10 місяців частка компанії становить 56% від загального обсягу виробництва електроенергії та 57,4% у структурі енергоринку", - сказав Шавлаков.

За його словами, у травні поточного року частка АЕС в загальному виробництві електроенергії сягала пікових значень - 68,5%. 

"З моєї точки зору, це найперше - велика відповідальність для компанії, оскільки зрозуміло, що у періоди пікових навантажень будь-який форс-мажор у роботі енергоблоків АЕС поставить під загрозу нормальну роботу усієї вітчизняної енергосистеми. Відтак, безпека експлуатації АЕС, що завжди була пріоритетом Енергоатома, набуває ще більшого значення", - прокоментував Шавлаков.

Читайте також: Уряд затвердив фінплани Укренерго, Енергоатому та Укргідроенерго на 2018 рік

Як повідомляв Укрінформ, у 2015 році частка Енергоатома у загальній структурі виробництва сягнула 55,7% (проти 43% у 2013 р.), у 2016 році - 52,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-