Кабмін схвалив законопроект про концесії

Кабмін схвалив законопроект про концесії

Укрінформ
Кабінет міністрів підтримав проект закону “Про концесії” і найближчим часом направить його на розгляд Верховної Ради України.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 27 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали новий комплексний документ, нові підходи, і кращі світові практики державно-приватного партнерства враховані тут", - сказав перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів з приводу нового законопроекту про концесії.

За його словами, законопроект обговорювався із широким колом експертів та представників бізнесу, тому їхні позиції у ньому враховані максимально."Передбачений нашими пропозиціями механізм розбудови сучасної інфраструктури отримав відгуки спеціалістів економічно розвинених країн, які були експертами. Водночас розроблений нами законопроект суттєво удосконалює правове регулювання концесійної діяльності і передбачає декілька позицій”, - зазначив Кубів.

За його словами, йдеться про систематизацію чинних законів у цій сфері, організацію законодавства про концесії та державне приватне партнерства та імплементацію кращого міжнародного досвіду у цій сфері. Крім того, ухвалення урядового законопроекту дозволить усунути неточності та правові колізії у даній сфері, додав Кубів.

Як повідомлялося, в Кабміні у вересні презентували проект закону “Про концесії”. 

Згідно із законопроектом, строк концесії може становити від 3 до 50 років. Ініціаторами концесії можуть виступати органи державної влади, які здійснюють управління об’єктами державної власності, органи місцевого самоврядування чи юридичні особи приватного права (резиденти та/або нерезиденти).

Читайте також: Гройсман розповів як у Кабміні збираються нарощувати експорт в 2018 році

Передбачено, що виконавець концесії (концесіонер) вибирається на концесійному конкурсі, який проходить у чотири етапи: 1) попередній відбір претендентів; 2) подання конкурсних пропозицій учасниками; 3) оцінка конкурсних пропозицій і вибір переможця; 4) переговори з переможцем. Контроль за здійсненням концесії можуть виконувати концесієдавець, Мінекономрозвитку, інші державні органи та органи місцевого самоврядування. Завершальну оцінку здійснює центральний орган виконавчої влади, уповноважений Кабінетом Міністрів, який не брав участь у здійсненні концесії, включаючи стадію підготовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-