Нафта

Нафта "набрала" максимум з середини 2015 року після закриття трубопроводу Forties

Укрінформ
Ціни на нафту марки Brent підскочили на 1,5% у вівторок, до максимуму з середини 2015 року, оскільки новини про закриття трубопроводу Forties у Північному морі значно понизили рівень пропозиції на ринку нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent збільшилися на 1,3 відсотка до $65, 53 за барель. Ціни на Brent вперше пробили позначку $65 з червня 2015 року. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $58, 36, на 0,37 відсотка вище за попереднє закриття.

Днем раніше оператор трубопроводу, Apache Corp., повідомив, що видобування на родовищі Forties зупинено у зв'язку з неплановим ремонтом частини трубопроводу.

Минулого тижня у трубопроводі Forties,  яким транспортується нафта з родовищ у Північному морі до терміналу Kinneil у Шотландії, було виявлено тріщину. Нафтохімічна компанія Ineos, що володіє нафтопроводом, також повідомила у понеділок, що Forties доведеться на якийсь час закрити для проведення ремонтних робіт.

Читайте також: В Укрнафті не впевнені, що вийдуть на попередні показники після відновлення видобутку

Нафтопровід Forties забезпечує доставку "чорного золота" з 85 родовищ у Північному морі і перекачує близько 450 тисяч барелів на добу.

"(Ціна на - ред.) нафта марки Brent піднялася вище через новини про те, що трубопровід Forties у Північному морі може бути закритий на "кілька тижнів" після того, як там було виявлено тріщину. Трубопровід є важливим компонентом, що лежить в основі марки Brent", - цитує агентство Рейтер слова слова старшого ринкового аналітика OANDA Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley).

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 65,21 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,72 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів ($64, 69).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-