В Україні збільшили виробництво молока екстра-гатунку до 15% - Мінагро

В Україні збільшили виробництво молока екстра-гатунку до 15% - Мінагро

Укрінформ
У січні-жовтні 2017 року сільгосппідприємства виробили молока на 1,8% більше, у тому числі частка молока екстра-гатунку зросла до 15%.  

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики

«За результатами січня-жовтня 2017 року, виробництво молока зменшилось на 1% порівняно з відповідним періодом минулого року: господарствами населення зменшилось на 1,7 %, а сільгосппідприємствами навпаки було збільшено на 1,8 %. Приємно відмітити, що помітно збільшилась частка молока екстра-гатунку, до 15% або 318 тис. тонн, отриманого від сільськогосподарських підприємств», - йдеться у повідомленні.

У 2018 році можливе незначне зниження виробництва молока до 10100 тис.тонн при одночасному збільшенні у структурі виробництва молока від сільськогосподарських підприємств. Питома вага молока, закупленого переробниками для подальшої переробки  в сільськогосподарських підприємствах, становить 60,5%, а в господарствах населення – 29,6 %, зазначають фахівці.

«Експорт українських молокопродуктів до інших країн за цей період становив 112,3 тис тонн. Наприклад, ми значно збільшили експорт масла – в 3,5 рази, до $ 69 млн»,- відмітили у відомстві. 

Також додали, що, окрім масла, українські компанії активно експортували в поточному році сири та молочні сироватки. «Головними покупцями українських молочних продуктів залишаються країни СНД, але також цього року активізувались поставки до країн Азії та Європейського Союзу. На сьогодні майже повністю вичерпані тарифні квоти ЄС на вершкове масло та молочні пасти, а також на 34,5% вичерпано квоту на сухе молоко. Вперше цього року наші експортери почали використовувати квоту на молоко та вершки, станом на кінець жовтня квота була заповнена на 3,8 %», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Порошенко – про інвестклімат: в цілому прогресом незадоволений

Як повідомляв Укрінформ, Мінагрополітики та Держспоживслужба продовжують свою активну роботу для відкриття нових ринків для експорту українських молочних товарів. Пріоритетними є такі країни, як Ліван, Єгипет, Корея, Китай та інші. 

Виробництво основних видів української молочної продукції у січні-жовтні 2017 року, за даними Держстату: молоко оброблене рідке - 711 тис. тонн, масло вершкове - 84,2 тис. тонн, сир свіжий неферментований та кисломолочний- 50,2 тис. тонн, сир жирний - 91,1 тис. тонн, йогурт, ферментовані чи сквашені вершки та молоко - 310 тис. тонн, спреди та суміші жирові - 17 тис. тонн, продукти молоковмісні - 708,2 тис. тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-