Порошенко – про інвестклімат: в цілому прогресом незадоволений

Порошенко – про інвестклімат: в цілому прогресом незадоволений

Укрінформ
Регулярні опитування Європейської бізнес-асоціації та Американської торговельної палати свідчать, що зміни в Україні стають відчутним для бізнес-середовища.

І близько 65% міжнародних компаній, які працюють в Україні, очікують зростання у 2018 році.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ділових кіл, повідомляє прес-служба глави держави. 

“Президент зауважив, що згідно з опитуванням, 65% міжнародних компаній, які працюють в Україні, очікують зростання у наступному році, з них 40% - сподіваються на двозначний приріст”, - йдеться у повідомленні.

Порошенко звернув увагу на звіт Європейської служби зовнішньої діяльності та Єврокомісії щодо прогресу реформ протягом 2017 року, який оприлюднений 15 листопада.

“Україна, відповідно до того ж опитування, стає цікавим місцем для інвестицій у виробництво з метою подальшого експорту до Європи, зокрема Східної та Південної, рівно як і до Туреччини. Серед 23 ринків регіону Україна за динамікою обсягу продажів піднялась з 22-го місця у 2015 році на 5-те у 2017 році”, - відзначив глава держави.

Президент також подякував усім міжнародним компаніям, які змінили свою структуру управління в регіоні. “Більше 60% компаній, присутніх в Україні, які раніше замикалися на офіси у Москві, тепер підпорядковані європейським штаб-квартирам”, - зауважив глава держави.

Читайте також: Президент пропонує продовжити мораторій на перевірку підприємців

Порошенко також звернув увагу, що в останньому дослідженні Doing Business Україна найсуттєвіший прогрес продемонструвала за напрямом “отримання дозволів на будівництво” – піднялася зі 140 на 35-те місце; за напрямом “оподаткування” - з 84 на 43 позицію.

“Але у нас абсолютно немає рожевих окулярів. І в цілому я незадоволений прогресом. Є сфери, які виявилися недостатніми у порівнянні з іншими країнами: кредитування, міжнародна торгівля, забезпечення виконання контрактів, захист інвесторів, в тому числі міноритарних”, - зазначив Президент.

Він наголосив, що особливу увагу необхідно приділити напрямам в Doing Business, де українські позиції нижче 100 місця. Це, зокрема, “врегулювання неплатоспроможності” та “приєднання до електромереж”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-