Нафта дешевшає на тлі зростання бурової активності в США

Нафта дешевшає на тлі зростання бурової активності в США

Укрінформ
Ціни на нафту помірно знижуються в понеділок на тлі зростання бурової активності в США, продовжуючи при цьому перебувати поблизу максимумів з середини 2015-го.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,44% - до 63,45 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,65% - до 57,98 долара за барель. В ході торгів минулої п'ятниці нафта обох марок подорожчала більш як на 1%.

Число бурових установок в США зросло на 2 штуки за тиждень до 1 грудня до 749, свідчать дані нафтосервісної компанії Baker Hughes. Це максимально високий рівень з вересня. Число бурових є раннім індикатором обсягу майбутнього видобутку нафти в США.

За даними Управління енергетичної інформації (EIA), виробництво нафти в США виросло до 9,5 мільйона барелів на добу у вересні, що стало кращим показником в місячному вираженні з квітня 2015 року, коли обсяг нафтовидобутку в США становив 9,6 мільйона барелів на добу .

"Темпи зростання видобутку нафти в США, а також рівень глобального попиту на сировину в 2018 році залишаються головними невідомими", - сказали аналітики BMI Research.

Читайте також: Гройсман: Будівництво та безпека доріг серед пріоритетів уряду на наступний рік

Минулої п'ятниці нафта зросла в ціні, повернувшись до найвищого з липня 2015 р. рівня, після того як ОПЕК та інші провідні виробники нафти домовилися продовжити існуючу угоду про скорочення обсягу видобутку нафти до кінця 2018 р,  щоб скоротити світові запаси.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,44 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,57 долара за барель, що на 16 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 63,73).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-