У МВФ відзначили успіхи України у проведенні реформ

У МВФ відзначили успіхи України у проведенні реформ

Укрінформ
У Міжнародному валютному фонді вважають, що за останні роки Україна зробила успіхи у монетарній політиці, у реформуванні газового ринку та в очищенні банківської системи від ненадійних банків.

Про це під час конференції міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings сказав представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу відзначити досягнення України за останні роки. Це, перш за все, нова монетарна політика. Ще одне досягнення - це реформа газового сектору, зокрема збільшення внутрішньої ціни на газ та ліквідація великого дефіциту "Нафтогазу". Ще одна реформа, яку я хочу відзначити, - це фіскальна консолідація", - сказав Люнгман.

Він також зазначив, що банківська система України потребувала очищення від ненадійних банків, яке було успішно проведено Національним банком.

Читайте також: НБУ змінив "правила гри" на ринку переказів

За словами представника МВФ в Україні, наразі МВФ перебуває у процесі оцінки деяких аспектів нещодавно ухваленої пенсійної реформи.

"Ще одне - це закон про приватизацію. Ми сподіваємось, що цей закон пройде друге читання і законодавство буде відповідати тим домовленостям, які ми маємо з українським урядом", - сказав Люнгман.

Він зазначив, що у МВФ вітають створення антикорупційного суду, однак вважають, що Україна зробила недостатньо щодо розслідувань корупції серед чиновників та притягненні їх до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-