НБУ щотижня публікуватиме результати валютних інтервенцій у формі запиту кращого курсу

НБУ щотижня публікуватиме результати валютних інтервенцій у формі запиту кращого курсу

Укрінформ
Національний банк України розпочинає щотижневу публікацію результатів проведення валютних інтервенцій у формі запиту найкращого курсу з метою підвищення прозорості діяльності НБУ.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«Національний банк України розпочинає щотижневу публікацію результатів проведення валютних інтервенцій у формі запиту найкращого курсу з метою підвищення прозорості діяльності НБУ на міжбанківському валютному ринку», - йдеться в повідомленні.

Інтервенції у формі запиту найкращого курсу, або RFQ (від англ. Request for quotation - запит котирувань), є однією з чотирьох форм валютних інтервенцій, які сьогодні застосовує НБУ для досягнення трьох цілей, встановлених Стратегією валютних інтервенцій на 2016-2020 роки. А саме - для згладжування функціонування валютного ринку, накопичення міжнародних резервів, а також підтримання трансмісії ключової процентної ставки як основного інструменту грошово-кредитної політики. Валютні інтервенції цієї форми здійснюються з осені минулого року з метою оперативного реагування на зміни ситуації на валютному ринку шляхом запиту щодо ціни на купівлю/продаж іноземної валюти в суб'єктів ринку через торговельно-інформаційні системи та укладення угод із банком, який запропонував найкращу ціну. Згідно з оприлюдненими критеріями відбору, у цій валютній інтервенції НБУ можуть брати участь 20 банків, які за підсумками попереднього кварталу мають найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку. Загалом з початку 2017 року обсяг продажу Національним банком валюти через інтервенції у формі запиту найкращого курсу становить 154 млн дол. США, обсяг купівлі - 1039 млн дол. США.

Читайте також: НБУ спростив умови для розрахунків за імпорт товарів в іноземній валюті

У НБУ зазначають, що в подальшому ознайомитися з щотижневою інформацією щодо обсягів валютних інтервенцій у формі RFQ можна буде у «Показниках валютного ринку» на головній сторінці офіційного інтернет-представництва НБУ. Наразі вже опубліковано дані за перший звітний період – з 20 по 24 листопада включно (за цей тиждень загальний обсяг купівлі валюти Національним банком через інтервенції у формі RFQ становив 30 млн дол. США, продажу - 20 млн дол. США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-