НБУ спростив умови для розрахунків за імпорт товарів в іноземній валюті

НБУ спростив умови для розрахунків за імпорт товарів в іноземній валюті

Укрінформ
Національний банк України спрощує для бізнесу здійснення авансових платежів за імпорт товарів в іноземній валюті. Зміни набирають чинності з 23 листопада 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«З цією метою (спрощення умов для розрахунків за імпорт товарів - ред.) Правління Національного банку скасовує вже не актуальну і не ефективну для стабілізації валютного ринку вимогу, яка досі зобов'язувала банки здійснювати попередню оплату в іноземній валюті за імпорт товарів за зовнішньоекономічним договором, загальна вартість яких перевищує 5 млн дол. США (в еквіваленті), виключно з використанням акредитивної форми розрахунків. Відтепер здійснювати авансові розрахунки в таких випадках можна буде і без використання акредитивів», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що нова спрощена процедура здійснення авансових платежів за зовнішньоекономічними договорами сприятиме подальшому пожвавленню зовнішньої торгівлі та разом з тим не створить додаткового тиску на валютному ринку.

Читайте також: Нацбанк назвав Укрпошту лідером за переказом коштів - майже $1 мільярд за цей рік

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку №118 від 21 листопада 2017 року "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" і набирають чинності з 23 листопада 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-