Нафта дорожчає на фоні обмеження прокачування сировини з Канади до США

Нафта дорожчає на фоні обмеження прокачування сировини з Канади до США

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у середу на фоні обмеження трубопровідних постачань сировини з Канади до США, а також за рахунок сподівань на продовження глобального пакту ОПЕК+.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent піднялися на 0,78 відсотка до $63,06 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $57,68 за барель, на 1,5 відсотка вище за попереднє закриття.

Минулого тижня трубопровід Keystone, потужність якого складає 590.000 барелів на добу і який подає сировину з нафтоносних пісків Альберти на НПЗ в США, був закритий через витік. TransCanada Corp, яка є оператором нафтопроводу, повідомила, що постачання ним скоротяться як мінімум на 85 відсотків у листопаді.

Серед інших чинників підтримки ринку аналітики називають зниження тижневих запасів нафти в США, що перевищують прогонози. За даними Американського інституту нафти (API), вони зменшилися на 6,4 мільйона барелів до 455,4 мільйона за тиждень до 17 листопада, тоді як аналітики передбачали зниження на 1,5 мільйона барелів.

У фокусі уваги інвесторів - офіційна статистика Міненерго США, що виходить сьогодні увечері.

Галузеві експерти також говорять, що динаміку цін на нафту в короткостроковій перспективі визначатиме результат зустрічі ОПЕК і виробників, що не входять в картель, які зберуться 30 листопада у Відні, щоб обговорити долю угоди про обмеження нафтовидобутку і подальшу політику.

Читайте також: Укрнафта очікує від Держгеонадр продовження 27 ліцензій на видобуток вуглеводнів

У своєму огляді на 2018 рік J.P. Morgan відзначає, що нафтові ринки прийдуть до балансу наступного року за умови продовження глобального пакту, і додає, що якщо домовленості про пролонгацію угоди не буде досягнуто, ринку загрожує надлишок.

За прогнозом банку, котирування європейського маркерного сорту Brent у середньому торгуватимуться біля позначки $58 за барель у 2018-му, WTI - $54, 6 за барель.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 63,19 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 62,72 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($62, 57).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-