Укрнафта очікує від Держгеонадр продовження 27 ліцензій на видобуток вуглеводнів

Укрнафта очікує від Держгеонадр продовження 27 ліцензій на видобуток вуглеводнів

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» очікує, що у 2018 році Державна служба геології та надр продовжить компанії 27 спецдозволів на видобуток вуглеводнів.

Про це пише прес-служба компанії.

"Укрнафта подала до Держгеонадр заявки на продовження терміну дії 14 спецдозволів на видобуток вуглеводнів на Росільнянському, Турутинському, Миколаївському, Луквинському, Довбушансько-Бистрицькому, Пасічнянському, Андріяшівському, Орів-Уличнянському, Долинському, Струтинському, Спаському, Суходолівському, Прилуцькому та Качанівському родовищах. Найближчим часом компанія планує подати до Держгеонадр заявки на продовження ще 13 спецдозволів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Цьогоріч Нафтогаз забезпечив 15% надходжень держбюджету

Зазначені 27 спецдозволів Укрнафти, що мають бути продовжені наступного року, у разі непродовження загрожуть компанії втратою 45% річного видобутку нафти та конденсату і 25% річного видобутку газу. 

"Своєчасне продовження терміну дії спецдозволів є критично необхідним для компанії і матиме суттєвий вплив на виробничі та фінансові показники Укрнафти, виконання інвестиційної програми, зайнятість працівників та доходи державного та місцевих бюджетів", - наголосили в Укрнафті.

За розрахунками компанії, протягом року від видобутку вуглеводнів на 27 родовищах до державного та місцевих бюджетів має надійти приблизно 3 млрд грн доходів лише від рентної плати.

Із 27 родовищ, де термін дії спецдозволів закінчується наступного року, 7 – розташовані на території Івано-Франківської, 7 – Чернігівської, 5 – Сумської, 5 – Полтавської та 3 – Львівської області. Річний обсяг видобутку нафти та конденсату на цих родовищах становить понад 710 тис. т, а газу – 360 млн м куб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-