В ООН прогнозують рекордний рівень світових запасів зернових в 2018 році

В ООН прогнозують рекордний рівень світових запасів зернових в 2018 році

Укрінформ
Виробництво зерна у світі в 2017 році незначно перевищить пікове значення 2016 року. Очікується, що загальне виробництво фуражного зерна вийде на новий рекордний рівень.

Такий прогноз надіслала Укрінформу Продовольча та сільськогосподарська організація ООН.

"Беручи до уваги останні прогнози виробництва та споживання зернових, можна очікувати, що до закінчення сезону в 2018 році запаси зернових досягнуть нового рекордного рівня. Це призведе до подальшої стабілізації співвідношення запасів і споживання зернових на максимальному за останні 15 років рівні в 27%, причому по пшениці цей показник буде трохи вищим, а по фуражному зерну і рису - трохи нижчим", - йдеться у повідомленні.

При цьому, зауважили у продовольчій організації, виробництво пшениці у 2017-му за прогнозами дещо знизиться в порівнянні з минулим роком. Зниження виробництва пшениці в порівнянні з 2016 роком відображає деяке зниження врожаю в США, а також прогнозоване падіння виробництва пшениці в Австралії після рекордного 2016 року. Як очікується, загальносвітове виробництво рису в 2017 році залишиться в цілому стабільним.

"Світові запаси пшениці міцно утримуються на своєму історичному максимумі. Загальносвітові запаси рису і фуражного зерна також вийдуть, як очікується, на свій рекордний рівень. Зростання запасів пшениці і рису в значній мірі відображає накопичення резервів у Китаї, тоді як зростання запасів фуражного зерна стало наслідком збільшення запасів після закінчення сезону в Південній Америці і в США", - зазначили у FAO.

Читайте також: Вінницькі аграрії реалізують 86 інвестпроектів майже на 15 мільярдів

За прогнозами, споживання зерна у світі в 2017/18 році імовірно зросте на 1% у порівнянні з попереднім роком, загальне харчове споживання зернових збільшиться на 1,3%, а кормове – на 0,4%, тоді як промислове використання зросте приблизно на 1,2%.

"Світова торгівля зерном в 2017/18 році збережеться на рівні, близькому до оцінок на 2016/17 рік, при цьому очікуваний спад в торгівлі пшеницею буде з лишком компенсований збільшенням торгівлі кукурудзою, сорго та рисом. В цілому ж, з огляду на значний обсяг експортних поставок, конкуренція між великими експортерами в 2017/18 році залишиться гострою", - передбачає Продовольча та сільськогосподарська організація ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-