ДФС: Митниці видали 100 тисяч сертифікатів EUR.1 для експорту українських товарів до ЄС

ДФС: Митниці видали 100 тисяч сертифікатів EUR.1 для експорту українських товарів до ЄС

Укрінформ
Протягом 2016 – 2017 років митницями ДФС видано було 100 тис. сертифікатів EUR.1 на товари українського походження для можливості їх перевезення до країн Європейського Союзу.

Про це Укрінформ повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби.

"Важливим елементом підтримки експорту товарів з України до країн Європейського Союзу та функціонування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС є механізм видачі митницями сертифікатів з перевезення EUR.1. Загалом протягом 2016 – 2017 років митницями ДФС видано 100 тис. сертифікатів з перевезення EUR.1 на товари українського походження. Зокрема, стотисячний сертифікат було видано у жовтні поточного року Вінницькою митницею на яблука, які експортувалися з України до Австрії", - зазначили в ДФС.

За даними Державної фіскальної служби, найбільшу кількість сертифікатів видано до Польщі – 28957 шт., або 29%, Німеччини – 13643 шт., або 13%, Румунії – 8042 шт., або 8%, Італії – 5319 шт., або 5%, Нідерландів – 4159 шт., Литви – 3903 шт., Болгарії – 3348 штук.

Як повідомлялося, 27 червня 2014 року було укладено Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії.

З 1 січня 2016 року в рамках цієї Угоди митниці ДФС здійснюють видачу сертифікатів з перевезення за формою “EUR.1” при експорті товарів з України до країн ЄС.

Читайте також: Цьогоріч вживаних авто в Україну ввезли у 6 разів більше - ДФС

Сертифікати з перевезення товарів з України за формою “EUR.1” видаються на товари, що експортуються до країн ЄС та які задовольняють вимогам Протоколу 1 до Угоди (Правила походження).   

За умови подання митним адміністраціям країн ЄС сертифікатів з перевезення товарів з України за формою “EUR.1”, до товарів українського походження застосовуються пільги зі сплати мита.

Сертифікат з перевезення товарів з України за формою “EUR.1” видається під час або після здійснення експорту товару. Термін дії сертифіката складає 4 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-