АМКУ перевірить, чи позбавився

АМКУ перевірить, чи позбавився "Нафтогаз" монопольного становища

Укрінформ
Антимонопольний комітет України звернувся до НАК "Нафтогаз України" з пропозицією надати матеріали, які свідчать про те, що компанія вже не займає монопольного (домінуючого) становища на ринку газу. 

Про це повідомляється на сайті АМКУ. 

"Комітет звернувся до компанії з пропозицією надати матеріали за результатами проведеного НАК "Нафтогаз України" аналізу з використанням стандартних європейських методик (SSNIP тест), які свідчать про те, що компанія вже не займає монопольного (домінуючого) становища на ринку газу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дане прохання було викликано заявою самого "Нафтогазу". "3 листопада 2017 року НАК "Нафтогаз України" на власному офіційному сайті звернувся до Антимонопольного комітету України з проханням провести дослідження ринку газу, яке зможе підтвердити або спростувати висновки аналізу компанії щодо того, що НАК "Нафтогаз України" вже не займає монопольного (домінуючого) становища на ринку газу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кістіон прогнозує повноцінний ринок газу за 2-3 роки

Вивчивши результати проведеного дослідження, АМКУ вживе заходи, передбачені законодавством.

У 2017 році АМКУ було запроваджено дослідження ринків природного газу з метою визначення стану конкурентного середовища, виявлення і визначення наявних на цих ринках проблем, які перешкоджають розвитку конкуренції, а також з метою забезпечення контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції.

З 1 жовтня 2015 року в Україні набрав чинності закон про ринок газу, який мав позбавити НАК "Нафтогаз України" монополії з постачання та продажу природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-