Кістіон прогнозує повноцінний ринок газу за 2-3 роки

Кістіон прогнозує повноцінний ринок газу за 2-3 роки

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон прогнозує, що повноцінний ринок газу в Україні з'явиться за 2-3 роки.

Про це він заявив під час круглого столу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Принаймні 2-3 роки і ринок запрацює. Ми зробили перший крок, монетизацію субсидій на рівні виробника. У цей сегмент ринку прийде приватник", - сказав Кістіон.

На думку Кістіона, причиною відсутності ринку газу в Україні на сьогодні є, зокрема, низький рівень доходів у країні, недостатня кількість газу власного видобутку. Також, на його думку, впровадженню ринку газу заважають очікування рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці між НАК "Нафтогаз України" та російським "Газпромом". Крім того, за словами віце-прем'єра, в Україні досі не подолано монополію на ринку природного газу.

Підписавши угоду про членство в Енергетичному співтоваристві, Україна зобов’язалась застосовувати правила Третього енергетичного пакету ЄС. Третій Енергопакет ЄС - це пакет законів щодо внутрішнього ринку газу та елекроенергії у Європейському Союзі. Його мета - більш відкриті газові та енергетичні ринки у Європейському Союзі.

Читайте також: В уряді пояснили, чому в Україні досі немає повноцінного ринку газу

Наразі у рамках реформ газової сфери, в Україні відбувається відокремлення газотранспортної системи від НАК "Нафтогаз". Проте серед постачальників природного газу "Нафтогаз" досі є найбільшим гравцем на ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-