S&P підтвердило рейтинги України зі стабільним прогнозом

S&P підтвердило рейтинги України зі стабільним прогнозом

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг України в іноземній і національній валютах на рівні B-.

Про це повідомляє DW із посиланням на S&P.

"Довгостроковий і короткостроковий суверенні рейтинги України на рівні B-/B. За обома рейтингами "стабільний" прогноз", - йдеться в повідомленні.

Аналітики S&P очікують, що Київ проведе "фіскальні, фінансові та економічні реформи, необхідні для отримання нових траншів від Міжнародного валютного фонду (МВФ)".

Читайте також: МВФ назвав умови наступного траншу для України

Якщо українська влада не виконає розпорядження МВФ і Україна не отримає черговий кредит, суверенний рейтинг країни буде переглянутий у бік зниження, попереджає S&P.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному банку очікують, що Україна в I кварталі 2018 отримає транш від МВФ у розмірі $2 млрд і ще один транш протягом того ж року в розмірі $1,5 млрд.

У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом $17,5 млрд терміном на 4 роки. Перший транш на $5 млрд Україна отримала у березні 2015 року, другий - на $1,7 млрд у серпні 2015 року, третій - на $1 млрд у вересні 2016 року, четвертий - на $1 млрд у квітні 2017 року. П'ятий транш МВФ Україні на суму $1,9 млрд було заплановано на червень-липень цього року. Однак його надання було відтерміноване.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-