Новий власник Миколаївського глиноземного обіцяє зберегти робочі місця

Новий власник Миколаївського глиноземного обіцяє зберегти робочі місця

Укрінформ
Представники нового власника Миколаївського глиноземного заводу (МГЗ) - керівники глиноземного бізнесу компанії Glencore, пообіцяли виконуватися всі діючі контракти та зберегти робочі місця.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар МГЗ Ірина Прохорова.

"Представники нового власника - керівники глиноземного бізнесу компанії Glencore прибули на Миколаївський глиноземний завод. Вони ознайомилися з підприємством, виробництвом, провели зустріч з керівництвом заводу, відповіли на питання менеджменту. Glencore підтвердив, що перехідний період триватиме близько року. Будуть виконуватися всі діючі контракти, а також наявні домовленості з трудовим колективом, будуть збережені робочі місця", - сказала Прохорова.

Як повідомляв Укрінформ, МГЗ, який належав російському олігарху Олегові Дерипасці, придбав один з найбільших глобальних трейдерів - швейцарська компанії Glenсore. Отримавши на баланс долі у МГЗ, компанія придбає акціонерний контроль над активами алюмінієвої галузі в Україні.

Читайте також: Укртелеком хочуть відправити на нову приватизацію

Glencore International - швейцарська трейдингова компанія, один з найбільших в світі постачальників сировинних товарів і рідкоземельних матеріалів. Виручка компанії в 2016 році склала 177 млрд доларів, скоригована EBITDA - 10 млдр доларів.

На початку жовтня Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов обласної прокуратури, розірвавши договір оренди причалів між Миколаївським глиноземним заводом і Фондом державного майна України.

У квітні 2017 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко ініціював створення на державному рівні тимчасової слідчої комісії, яка б зайнялася перевіркою законності приватизації Миколаївського глиноземного заводу. Він також вважає, що треба забрати у Миколаївського глиноземного заводу 30 відсотків акцій, які колись належали державі або причальні стінки, якими підприємство користується задешево.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-