Укртелеком хочуть відправити на нову приватизацію

Укртелеком хочуть відправити на нову приватизацію

Укрінформ
У разі, якщо апеляційний суд підтвердить рішення про повернення державі національного оператора електрозв'язку ПАТ "Укртелеком", компанію можливо знову буде виставлено на приватизацію.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Якщо суд прийме рішення, очевидно, компанія дістанеться державі. Це вже за межами політичних рішень. Якщо його буде повернуто у власність держави, я виступатиму за те, щоб спробувати приватизувати його більш успішно, ніж це відбувалося в 2011 році", - зазначив Нефьодов.

Він додав, що сам факт повернення об'єкта у власність держави не є якимось винятком для світової практики і не повинен відлякати інвесторів.

"Не думаю, що це якось негативно впливає на очікування інвесторів. Унікальні випадки відбуваються в багатьох країнах. Якась частка приватизації буде не зовсім вдалою. Можливо, інвестор порушуватиме свої зобов'язання. Отже, держава буде повертати об'єкти. Десь не будуть виконані інвестиційні договори. Головне, щоб у цього було правове пояснення. А не так, що нам не сподобався покупець, тому що він зараз вважається поганим або тому що хтось сказав, що грошей мало. Якщо є зрозуміле пояснення, є кримінальні справи або доведені кейси порушень або невиконання зобов'язань, держава не те що може, вона зобов'язана виконувати правила гри, які ще з самого початку пред'явлені", - підкреслив заступник міністра.

Читайте також: Держава не повертатиме Ахметову гроші за Укртелеком

Як повідомлялося, у середині жовтня 2017 року Господарський суд Києва виніс рішення про розірвання приватизаційного договору між Фондом державного майна України (ФДМУ) та ЕСУ (дочірня компанія СКМ і власник 92,79% акцій оператора) щодо Укртелекому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-