Чехія зацікавлена у збільшенні торгівлі з Україною в агропромисловому секторі

Чехія зацікавлена у збільшенні торгівлі з Україною в агропромисловому секторі

Укрінформ
Чехія готова розглянути конкретні пропозиції по кожному напрямку співпраці з Україною в агропромисловому секторі.

На цьому наголосив заступник міністра сільського господарства Чехії Іржі Шір під час зустрічі із заступником міністра аграрної політики та продовольства України Ольгою Трофімцевою та головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою у ході міжнародної конференції, повідомляє прес-служба Мінагрополітики

"Чехія зацікавлена у збільшенні двосторонньої торгівлі з Україною в агропромисловому секторі і зі свого боку готова розглянути конкретні пропозиції по кожному напрямку співпраці. З метою налагодження більш тісних контактів між бізнесом України і Чехії, на лютий 2018 року заплановано проведення бізнес-форуму в Києві, під час якого велику увагу буде приділено саме бізнесу в аграрній та харчовій сферах", - акцентував заступник міністра сільського господарства Чехії.

Ольга Трофімцева у свою чергу зазначила, що Україна зацікавлена в більш активному використанні експертизи та напрацювань Чеської Республіки в питаннях реформи лісового господарства, системи управління та контролю в органічному сільському господарстві, а також у ветеринарній і фітосанітарній сфері.

Основними темами, які були обговорені під час зустрічі, стали напрямки подальшої двосторонньої співпраці в аграрному секторі між Україною і Чехією, ситуація та шляхи боротьби з АЧС.

Сторони обговорили реалізацію принципу регіоналізації щодо високопатогенного грипу птиці та деякі питання доступу продукції на ринки обох країн. Володимир Лапа підкреслив нагальну необхідність формування більш ефективної системи обміну інформацією щодо АЧС в обох країнах, включаючи випадки захворювань в дикій природі.

Чеські колеги розповіли про досвід реагування на спалах АЧС, а також запевнили у готовності до співпраці не лише щодо запобігання та боротьби з АЧС, але й в інших ветеринарних питаннях.

Читайте також: Франція та Німеччина зацікавились перспективами органічного землеробства в Україні

За статистичними даними експорт української агропродукції до Чеської Республіки за січень-вересень 2017 року становив $18,577 млн. Головні товари: олія - $2,5 млн, плоди та горіхи - $1,8 млн, інші харчові продукти - $1,7 млн, насіння олійних культур - $1,2 млн, залишки і відходи харчової промисловості - $1,2 млн та інші. Імпорт склав - $18,5 млн, з ключовими товарами: насіння олійних культур - $1,8 млн, кондвироби - $1,9 млн, різні інші харчові товари - $1,4 млн, сири та йогурти - $1,3 млн, живі тварини - $1,3 млн.

Як повідомляв Укрінформ, 8-9 листопада у м. Прага, Чеська Республіка проходить міжнародна конференція, в якій бере участь українська делегація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-