Мінекономіки: Приєднання до конвенції Пан-Євро-Мед - стимул для українських експортерів

Мінекономіки: Приєднання до конвенції Пан-Євро-Мед - стимул для українських експортерів

Укрінформ
Верховна Рада 8 листопада 2017 року підтримала приєднання України до Регіональної конвенції Пан-Євро-Мед. Це дозволить підприємствам повніше скористатися унікальністю українських товарів на європейському ринку.

Про це сказав перший віце-прем'єр міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

«Українські компанії створюють унікальну продукцію, яку цінують споживачі в усьому світі. Це формує додаткові конкурентні переваги для виробників і відкриває кращі можливості для експортерів. Приєднання до Конвенції дозволить підприємствам повніше скористатися унікальністю українських товарів на європейському ринку, відтак збільшити власний заробіток та покращити власні конкурентні позиції у світі», - зазначив Кубів.

Конвенція Пан-Євро-Мед - це інструмент, розроблений Європейським Союзом для співпраці зі своїми торговельними партнерами, а також останніх між собою. Участь України у Конвенції сприятиме створенню умов для спрощення торгівлі і збільшенню українського експорту. Це також дозволить розширити присутність вітчизняних товарів на ринках третіх країн, з якими укладені угоди про вільну торгівлю, а саме ЄС, ЄАВТ, Чорногорія, Молдова, Македонія. Коли Президент підпише законопроект, Міністерство закордонних справ України передасть всі необхідні документи депозитарію Конвенції - Генеральному Секретаріату Ради ЄС.

Читайте також: Антиолігархічний план Європи для України: гроші лише малим і середульшим

Україна набуде статусу повноправного учасника Конвенції у перший день другого місяця, що слідує за датою подання інструменту про приєднання. З травня цього року Україна вже брала участь в діяльності робочих органів Конвенції в якості спостерігача. Частка українського експорту до країн-учасниць Пан-Євро-Мед вже зараз складає понад 50%, з них 40% - до країн ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 8 листопада, Верховна Рада України ухвалила законопроект “Про приєднання України до Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження”. “За” проголосував 231 народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-