Україна може перейти на малі модульні реактори на АЕС до 2035 року - Енергоатом

Україна може перейти на малі модульні реактори на АЕС до 2035 року - Енергоатом

Укрінформ
Україна до 2035 року прогнозовано збільшить маневрові потужності в енергетиці на 18%. У рамках цього ймовірним є впровадження технологій модульних реакторів малої потужності у атомній енергетиці.

Про це сказав директор ВП «Науково-технічний центр» НАЕК «Енергоатом» Микола Власенко на Дні атомної енергетики у рамках ХV Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє», інформує прес-служба Енергоатому. 

"В період з 2030 по 2040 роки закінчується продовжений термін експлуатації 12 українських атомних енергоблоків. Їх необхідно замінити новими атомними енергоблоками, які будуть здатні працювати в маневровому режимі (прогнозне необхідне збільшення маневрових потужностей до 2035 року закладене на рівні - 18%)", - сказав Власенко.

Читайте також: Інтеграція української енергосистеми до європейської буде узгодженою - Меморандум

При цьому, за його словами, забезпечення маневрування за допомогою ТЕС може стати проблемою.

"Інноваційні технології виробництва електроенергії та керування маневровими потужностями є одними з основних напрямів, що активно вивчаються в світі. У цьому відношенні модульні реактори малої потужності (SMR) можуть відігравати важливу роль в енергосистемі України за умови вирішення серії питань, пов’язаних з їх використанням", - переконаний Власенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-