Інтеграція української енергосистеми до європейської буде узгодженою - Меморандум

Інтеграція української енергосистеми до європейської буде узгодженою - Меморандум

Укрінформ
Ключові виробники електроенергії підписали меморандум з ДП «НЕК «Укренерго» щодо узгоджених дій в рамках майбутньої інтеграції Об’єднаної енергетичної системи України до ENTSO-E.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Енергоатому.

«Укренерго підписало з ключовими виробниками електроенергії - Енергоатом, Укргідроенерго, ПАТ Центренерго, ДТЕК Енерго та Донбасенерго - меморандум щодо узгоджених дій у рамках майбутньої інтеграції Об’єднаної енергетичної системи України до ENTSO-E», - йдеться у повідомленні.

Документ фіксує спільну зацікавленість усіх сторін у майбутньому приєднанні ОЕС України до енергетичної системи континентальної Європи та передбачає створення спільної координаційної ради під керівництвом Укренерго.

Читайте також: На Хмельницькій АЕС відключено перший енергоблок для проведення капремонту

Мета діяльності Ради - проведення фахових консультацій з технічних питань та сприяння якнайшвидшому виконанню Україною вимог каталогу заходів, що є частиною Угоди про умови майбутнього об’єднання енергосистем України і Молдови з енергосистемою континентальної Європи.

Протягом місяця з моменту підписання меморандуму представники сторін мають розробити чіткий план заходів технічного характеру.

Зазначається, що сторони намагатимуться спільно відстоювати інтереси у питанні приєднання ОЕС України до енергетичної системи континентальної Європи у відносинах з центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами України та міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-