Бізнес закликав владу ухвалити три ключові законопроекти економічної реформи

Бізнес закликав владу ухвалити три ключові законопроекти економічної реформи

Укрінформ
Бізнес-асоціації та представники підприємницьких громадських ініціатив звертаються до Президента, уряду і Верховної Ради щодо термінового ухвалення трьох ключових законопроектів економічної реформи.

Відкрите звернення об'єднаного пулу бізнес-асоціацій та громадських ініціатив озвучив в Укрінформі засновник Громадянської платформи "Нова Країна" Валерій Пекар.

"Ми, підприємці України, громадські діячі та експерти змушені констатувати прикрий факт, що в поточному році економічні реформи майже зникли з порядку денного парламенту, уряду та АП. Їх витіснили соціальні та політичні питання, тим часом економічна криза триває, а обіцяних радикальних економічних реформ не відбувається. Сьогодні вкрай необхідно терміново вирішити три кричущі проблеми, що унеможливлюють зростання економіки, і винести на голосування у ВР в цьому році три законопроекти: "Про фінансову поліцію", законопроект щодо заміни податку на прибуток податком на виведений капітал та законопроект 7115 щодо повернення системи блокування податкових накладних у тестовий режим", - йдеться у заяві.

Як зазначив Пекар, економіка України у 2014 році зазнала величезного удару, і відтоді проблеми залишаються. На сьогодні наша держава посідає 166-те місце у світі за рівнем економічної свободи, поряд із Туркменістаном, Північною Кореєю, Кубою, Гаїті. Виведення грошей до офшорів за різними оцінками складає 320 млрд грн на рік, контрабанда - 230 млрд грн на рік. Зростання ВВП на рівні 2,5 відсотка, однак його з'їдає інфляція.

Для виправлення ситуації необхідно ухвалити три законопроекти, які вже підготовлені і чекають на розгляд, зауважив Пекар. 

Читайте також: Уряд схвалив стратегію управління відходами до 2030 року

Звернення до керівництва країни ухвалили Український союз промисловців і підприємців (УСПП), ВГО "Асоціація платників податків України", Торгово-промислова палата України, Спілка підприємств малих, середніх і приватизованих підприємств України, Громадянська платформа "Нова Країна", Комітет підприємців Київщини, ГО "Рух бізнесу України", Асоціація українських виробників лакофарбової продукції та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-