Нафта дешевшає в рамках корекції та після заяви ОПЕК

Нафта дешевшає в рамках корекції та після заяви ОПЕК

Укрінформ
Нафта впала в ціні в середу після того, як галузеві оцінки ударили по настроях, хоча напруга на Близькому Сході продовжує забезпечувати підтримку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI із ставкою в грудні подешевшала на 0,38% до $56,98. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent впала в ціні на 0,22% до $63,55 за барель.

Вчора Американський інститут нафти (API) повідомив, що запаси нафти в США скоротилися на 1,562 млн барелів, запаси бензину виросли на 520 тис. барелів, а запаси дистилятів впали на 3,133 млн. Аналітики чекали, що запаси нафти скоротяться на 2,7 млн барелів, запаси дистилятів зменшаться на 2,1 млн барелів, а запаси бензину впадуть на 2,176 млн. Запаси в нафтосховищі в Кушингу виросли на 812 тис. барелів.

Сьогодні свої оцінки опублікує Управління за енергетичною інформацією. Ці два набори оцінок частенько різняться.

Вчора нафта впала в ціні після заяви ОПЕК, що збільшення обсягу видобування нафти в Північній Америці обмежить попит на нафту, що видобувається картелем.

Нафта втратила частину досягнень понеділка, після того, як ОПЕК в своєму звіті передбачила, що недавнє зростання цін на нафту (в результаті угоди про скорочення обсягу видобування нафти) стимулюватиме збільшення обсягу виробництва сланцевої нафти в США, ослабляючи спроби картеля відновити баланс на ринку нафти.

У своєму звіті про стан світового ринку нафти ОПЕК підвищила прогноз з приводу обсягу видобування нафти в Північній Америці до 5,1 млн барелів на день з 4,1 млн, назвавши нещодавнє зростання цін на нафту однієї з причин збільшення обсягу видобування сланцевої нафти.

Читайте також: В Україні відкривають біржову торгівлю газом з підземних сховищ

Управління з енергетичної інформації США в своєму звіті також підвищило прогноз з приводу обсягу видобування нафти в США. За оцінками Управління з енергетичної інформації, обсяг видобування нафти в США виросте на 720 тис. барелів на день до 9,95 млн в 2018 р. Минулого місяця Управління з енергетичної інформації прогнозувало, що він виросте на 680 тис. до 9,92 млн.

За станом на 08:45 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 63,33 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 63,55 долара за барель, що на 14 центів нижче за рівень закриття торгів ($63,69).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-