"Зелені" кредити під 1-2% будуть реальні після членства в IRENA - Держенергоефективності

Укрінформ
Комітет Ради одноголосно підтримав рішення рекомендувати Парламенту прийняти законопроект «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії «IRENA». 

Про це йдеться у повідомленні Держенергоефективності. 

«Членство України в IRENA стане значним поштовхом для розвитку вітчизняного ринку відновлюваних джерел енергії. Ми зможемо тісно співпрацювати з провідними країнами світу у цій сфері і мати доступ до пільгових кредитів на «зелені» проекти через Абудабійський фонд розвитку», - прокоментував директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко.

За його словами, участь України в IRENA відкриє доступ до широких можливостей з впровадження "зеленої" енергетики.

Зокрема, Україна зможе подавати заявки до Абудабійського фонду розвитку щодо отримання пільгових кредитів під 1-2% терміном до 20 років; дізнаватися про світові інновації у відновлюваній енергетиці; співпрацювати з розвинутими державами у цій сфері; отримувати рекомендації IRENA щодо покращення законодавства у сфері відновлюваної енергетики.

"Все це є додатковою гарантією для потенційних іноземних інвесторів, які розглядають можливість інвестування у відновлювану енергетику України", - зазначили у Держенергоефективності.

Читайте також: Україна і ОАЕ активізують взаємодію в енергетиці, авіабудуванні та оборонці

За прогнозами відомства, участь України в IRENA сприятиме виконанню міжнародних зобов’язань щодо досягнення у 2020 році 11% енергії з відновлюваних джерел в енергетичному балансі.

Довідка. IRENA налічує 152 члена і Україна за крок до приєднання до цього агентства. Нещодавно Президентом України Петром Порошенком внесено на розгляд ВРУ цей законопроект.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-